День Пам’яті і примирення

By Воронський Богдан Юрійович

       День Перемоги, для всіх особливі дні. Подвиг здійснений нашими дідами і прадідами, заслуговує поваги і шани. Ці дні  викликають відчуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль. Ми у вічному боргу перед тими, хто захищав нашу державу і отримав Славетну Перемогу.

        Напередодні Дня Перемоги у нашому закладі було проведено ряд заходів ,а саме: флешмоб «Квітка пам’яті»,  майстер-клас «Зроби мак пам’яті», вечір-реквієм «Ніколи знову».

      Вчителем історії Кабюком В.Г., була організована екскурсія в музей Бойової Слави. Операція «Пам’ятники  розповідають» – упорядкування та підтримання у належному стані  пам’ятників та обелісків жертв Другої світової війни.

      9 травня – участь у святковому мітингу до Дня пам’яті  та примирення та відзначення 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні . Діти поклали квіти до  Обеліска Слави, який  нагадує про тих, хто не повернувся з війни в рідне село.

      10 травня  був організований  перегляд  художнього фільму  «Один в полі не воїн». Бібліотекарем нашої школи Шмідт Г.Г., була організована книжково-ілюстрована виставка «Перегортає пам’ять сторінки».

       15 травня вихованці гуртка «Карпатська січ» взяли участь  у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній  грі «Сокіл» («Джура»).