Міжнародний день миру

By Воронський Богдан Юрійович

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, коли не здригається земля від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, яке покликане не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.


До відзначення цього свята щороку долучається і наша школа. Серед учнів старших класів відбувся конкурс стінгазет «Діти миру за мир». Небайдужими лишилися і молодші школярі, які крейдою і фарбами малювали на підлозі малюнки на тему « І дорослі, і малі хочуть миру на Землі», а також долучилися до Всесвітньої акції «Голуб миру». Класними керівниками були проведені бесіди та години спілкування на тему «Мова Миру починається з мене», «Мир на планеті – щастя всім дітям».


Основним дійством став загальношкільний захід під назвою «Ми прагнемо миру». Розпочалося дійство виконанням молитви за Україну «Боже великий, єдиний». Хвилиною мовчання вшанували тих людей, які воювали за мир та віддали своє життя в ім‘я нашого майбутнього. Щирі побажання миру та спокою в рідній країні та у світі прозвучали у віршах від учнів 11 класу та музичній композиції від Настасії Цеги. Завершився захід танцювальним флешмобом «Нам потрібне мирне небо». До спільної справи нести мир активно долучилися і діти, і вчителі.
Тож нехай буде мир у кожній родині, у кожному серці, у кожному куточку нашої планети.


Мир починається з тебе!