Посвята в п’ятикласники

By Воронський Богдан Юрійович

Упродовж усього життя нам доводиться адаптуватися до різних ситуацій. Переступаючи поріг школи, дитина також увесь час адаптується до дітей, до вчителів, до уроків, до нового режиму дня. Одним зі складних адаптаційних періодів є навчання у 5-му класі. Щоб зробити цей перехід легшим, а також щоб сформувати почуття гордості за свою належність до шкільної родини, створити комфортні умови для розвитку творчих здібностей дітей, виховувати почуття колективізму, відповідальності, впевненості у своїх силах з учнями 5 класу в нашій школі було проведено свято «Посвята в п’ятикласники».


У святковому залі лунали пісні, вірші, гуморески, танці, які підготували учні 5 класу. Також старшокласники підготували ряд випробувань для п’ятикласників, щоб перевірити чи готові вони ввійти в старшокласну сім’ю. П’ятикласники з гідністю виконали всі випробування і на завершення свята промовили урочисту клятву, після чого їм було присвоєно звання п’ятикласника.
Цей день можна вважати днем народження 5 класу. А яке день народження без
святкового торта? Тож наше свято завершилося святковим тортом із свічками та заповітним бажанням п’ятикласників якнайкраще закінчити навчальний рік.