Тиждень математики

By Воронський Богдан Юрійович

       З 15 по 19 лютого  2021 року у нашому закладі проходив Тиждень математики. Гаслом Тижня були обрані слова М.Ломоносова «Математику тому вивчати треба, що вона розум до ладу приводить».

       До участі в тижні математики намагалися залучити усіх учнів школи. Щоб цього досягти, крім загальношкільних  заходів, проводились математичні інтелектуальні  ігри та конкурси в кожному класі (конкурс «Битва математиків», 8-9 класи; гра-турнір «Велична сімка», 7 клас; гра «Краса проти сили»,10-11 класи;

«Математичний бій», 5 клас ). Впродовж тижня проводився конкурс малюнків та стінгазет на математичну тематику,  було організовано книжкову математичну виставку (виставка книг та підручників з математики різних років видання). Для учнів проводились веселі перерви (математичні логічні задачі, ребуси: «Математичні цікавинки», «Цікаві задачі з цифрами», «Математика у сірниковій коробці»), покази цікавого відео «Математика в нашому житті», «Цікаві факти про видатних математиків».

       Під час проведення десятихвилинок на уроках математики учні презентували підготовлені   повідомлення про цікаві факти із життя видатних математиків Евкліда, Фалеса, Вієта, походження математичних термінів.

       Всі заходи Тижня математики спрямовувались на активізацію пізнавальної діяльності учнів, підвищення інтересу школярів до вивчення математики, розширення їхнього кругозору.

       Математика може бути веселою, несподіваною, загадковою і в цьому переконалися учні протягом тижня.

       Сподіваємось, що більшість наших учнів відчули красу математики, її присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення.